Zašto tako lijepa, a sama?

Ovaj omrznuti polukompliment svaki put me obara s nogu! Prvo, gdje vi vidite povezanost između ljepote i prisustva muškarca? .. I drugo, ne mogu aa shvatim da ako nisam u vezi, znači da u meni obavezno mora da postoji neka greška?

Sama sam, jer ne postoji razlog “da ne budem sama”… Pa, zamislite … nemam jaku potrebu “da imam momka”, a tim prije potrebu “da se udam” i nije stvar da sam ja neka fanatična feministkinja. Sve je sasvim suprotno – previše sam naivna.

Tako se desilo, ja vjerujem u ljubav i čiste odnose i dok ta vjera bude živjela u meni, na manje ne pristajem. Možete mi satima držati predavanja na temu “muškarci – poligamska bića”. Možete me ubjedivati da sam antika, staromodna, glupa i živim dječjom fantazijom ali  ja radije biram samoću nego te gluposti u čokoladnom omotu, koje tako svesrdno pokušavate da mi gurnete.

Nikada neću shvatiti žene koje ne osjećaju potrebu za muškarcem, već za “prisustvom muškarca” … ili očajnički pokušavaju da se udaju što prije, jer je “došlo vrijeme” .. a kakva, dođavola može biti starost?!

Šalite se? …

Možda ja nešto ne shvatam u  životu, ali po mom mišljenju, potreba za bliskošću, za intimnošću, za udajom, a posebno za djecom – je nešto što normalna žena može osjeti samo sa određenim muškarcem, a ne zato što se kod nje iznenada probudio instinkt ili je “došlo vrijeme”, i ona trči da traži muškarca. Što brže …

Picture
Potom iznenada se ispostavilo da to nije ono što je želela.  Zbog toga – suze, plač i razvod. Ne, hvala, zadržite sve to za sebe, ja imam drugačiji cilj, jer želim da – volim i budem voljena !! To je to, ni više ni manje. Želim da budem pored voljene osobe ne zbog toga što treba – već zato što je baš on taj koji mi je drag. Da bi mu od mene prije svega bila potrebna ja, a ne ono što ja mogu da ponudim. Želim da dovedem svoj odnos ne do svadbe, već do smrti .

Da budem vjerna djevojka i dostojna žena. Dijete, ne samo da “začnem”, već podarim voljenom muškarcu i da budem dobra majka! Želim da izgradim svoju sudbinu bez ogledanja okolo, već da živim po razumu i osjećajima.

Društvo može da nameće šta god hoće. Ali, samo mi sami odlučujemo šta da radimo sa tim i  ja sam uvjerena da  neko još misli isto tako. Ne znam koliko još puta mi prestoji da se opečem prije nego što sretim moju sreću. Ali, ako i ne sretim – ostaću iskrena sa sobom, neću trošiti sebe  na nepotrebno.

Jednostavno biću “Lijepa i sama” …

bebamur.com

You may also like