Ricinusovo ulje – obavezno ga nabavite, jer će pospješiti rast vaše kose, ojačati je i dati joj sjaj!

Ljudi ne koriste mnogo ricinusovo ulje za rast kose samo zbog toga što ne poznaju koristi od njegove upotrebe. Zato je potrebno ukazati ljudima na veliki značaj ricinusovog ulja za rast kose.

Kada treba koristiti ricinusovo ulje za kosu?

Ricinusovo ulje se može koristiti za rast, sjaj, tamnjenje i protiv opadanja kose. Dakle, kada primijetite da gubite kosu veoma brzo, koristite ricinusovo ulje da bi zaustavili njen gubitak.

Oštećeni krajevi kose su veoma česti, ali sada ne morate da brinete zbog njih. Korišćenjem ricinusovog ulja moći čete da se oslobodite oštećenih krajeva.

Infekcije kože na glavi uključujujući suvoću, najbolje se mogu tretirati masažom sa ricinusovim uljem.

Iako nemate bilo kakav problem sa kosom ili kožom na glavi, i dalje možete da koristite ricinusovo ulje za ljepšu kosu.

Kako da koristite ricinusovo ulje?

Iako izgleda prilično jednostavno i lako da se koristi ricinusovo ulje za kosu, to zapravo nije tako. Kada odlučite da koristite ricinusovo ulje za rast kose ili za masiranje oštećene kose na glavi, morate da ga koristite na pravi način, da bi ste dobili najviše od njega. Uvijek postoji pravi način da se koristi ricinusovo ulje za kosu.

Operite Vašu kosu

Iako većina stručnjaka predlaže da koristite ricinusovo ulje za kosu prije upotrebe šampona, mi to ne preporučujemo. Potrebno je da operete kosu kako bi bila čista i uredna, prije nego što nanesete ulje na nju.

Toplota ulja

Zagrijte blago ricinusovo ulje. Sipajte ricinusovo ulje u posudu, tako da ga možete grijati lako. Možete da dodate i druga ulja u posudu, na primjer, maslinovo ili kokosovo ulje. Neće škoditi, ako stavite više različitih ulja u posudu.

Kada ste sipali ulje u posudu, stavite je na šporet, a možete čak i u vruću vodu u kadu. U svakom slučaju, treba da obezbjedite da ulje ne postane veoma vruće. Samo ga blago zagrijte, tako da ga možete lako koristiti.

Masaža kose

Ako Vam je kosa potpuno suva, poprskajte je da bi je malo ovlažili. Podijelite kosu na različite pramenove, a zatim nanesite brzo malu količinu ulja na jedan pramen, kojim ćete ga potpuno i nježno masirati. Ricinusovom ulju treba malo vremena da se upije, zato ga treba masirati neprekidno, dok se dobar dio ne upije.

Kada je jedan pramen gotov, pređite na sljedeći.

Tjeme prije i poslije upotrebe ricinusovog ulja: Brojna su pozitivna iskustva njegove upotrebe…

Masaža kože glave

Masaža kose nije dovoljna, zato treba da masirate i kožu na glavi. Uzmite malo ricinusovog ulja i masirajte nježno kožu glave vrhovima prstiju, kružnim pokretima. Provjerite da li se svo ulje upilo na koži glave, jer ako se ne upije neće biti koristi od masiranja. Potrebno je da se što više, koliko god je to moguće, upije ricinusovo ulje na koži glave.

Pokrijte Vašu kosu

Nakon masaže kose i kože na glavi, pokrijte glavu kapom za tuširanje najmanje jedan sat. Nemojte odmah isprati nakon nanošenja ricinusovog ulja na kosu. Neka koža glave i kosa potpuno upije ricinusovo ulje prije nego što ga sperete.

Operite Vašu kosu

Konačno vrijeme je da operete kosu. Natrljajte šamponom kosu i provjerite da li ste je oprali u potpunosti i odstranili sve ulje. Natrljajte šampon dvaput ili triput, ili koliko god je potrebno da uklonite sve ulje sa glave.

Rezultati

Možda nećete moći da vidite neke rezultate odmah nakon pranja kose, već poslije masiranja kose i kože glave ricinusovim uljem dva puta nedjeljno. Pratite postupke koji su navedeni gore i čekajte rezultate. Vidjećete pozitivne promjene u roku od mjesec ili dva.

banjalucanke.com

You may also like