Revanš Habiba i McGregora: UFC mora srušiti sve rekorde i platiti veliki ček šampionu

Revanš Habiba i McGregora: UFC mora srušiti sve rekorde i platiti veliki ček šampionu

Foto: AFP
Habib je prošlog vikenda pobijedio Irca nakon predaje u četvrtoj rudni, a taj meč dobio je epitet najvećeg u historiji UFC-a. Zbog čega je tako, najbolji je pokazatelj sukob nakon same borbe kada je Rus preskočio ogradu i krenuo se obračunati s članovima McGregorovog tima koji su ga mjesecima provocirali.

Timski kolega UFC šampiona u lakoj kategoriji Luke Rockhold smatra da će iz ove organizacije morati platiti rekordan iznos ukoliko žele vidjeti revanš između Habiba i McGregora i da je to možda i jedini način da se ova dva borca opet obračunaju.

“Ukoliko uistinu žele revanš i ukoliko misle kupiti prijenose za revanš, morat će dobro platiti Habiba. Njemu trenutno ništa ne treba, tako da mislim da će mu morati dati izuzetno veliki ček. Ukoliko ljudi žele revanš, onda će mu morati dati najveći honorar u historiji MMA sporta. Znam Habiba i razgovarao sam s njim, a ukoliko žele revanš, morat će mu ponuditi rekordne brojke”, istakao je Rockhold.

Ipak, teško je očekivati revanš ovog meča, barem u dogledno vrijeme, posebno iz razloga što mnogi borci željno iščekuju borbu s UFC šampionom kako bi pokušali doći do pojasa.

klix.ba

You may also like