PREDSTAVLJAMO VAM *LIFE STYLE* TRETMAN HIDZAME / LOYALTY POPUST 50%

Hidžama predstavlja puštanje krvi u terapeutske svrhe. Pomoću čašica sa vakumom vrši se akumulacija kapilarne krvi na jedno mjesto, te se zarezivanjem sterlilnim instrumentom ta krv pomoću vakuma izvlači iz organizma. Veličina slova: a a a Kako hidžama spada u domen male hirurgije, veoma je važno poštivati principe asepse i antisepse. Tarapeut koji izvodi hidžamu bi trebao biti medicinski edukovan za terapeuta hidžame i tretirajte se isključivo od ljudi koji su u stanju da vam prilože svoje certifikate, kako bi vas uspješno vodio kroz tretman hidžamom i uputio vas na najbolji mogući način koja vrsta hidžame je za vas najadekvatnija. Instrumenti kojim se zarezuje koža moraju biti apsolutno sterilni i jednokratani.

Isto se odnosi i na ćašice i sav materijal kojima se rana nakon hidžame obrađuje. Plastične čašice moraju biti sterilne i kao takve raspakovane pred vama,svi drugi pokušaji sterilizacije zahtijevaju sterilizatore tipa autoklava za hirurške instrumente i kod ,kućnih varijanti,izvođenja hidžame koji se sire našim prostorima možete itekako biti izloženi nesterilnom radu s prisustvom patogenih bakterija,virusa i gljivica i posebno mikroorganizama koji uzrokuju prenosive bolesti kao što su HIV, Hepatitis…

Rezovi koji se izvode na koži ne smiju biti duboki, što znači da se vrši samo površinsko zarezivanje kože.Za njih također postoje određena pravila kako se izvode i nakon ovakvih rezova ne postoji mogućnost stvaranja ožiljka, a rana zarasta već u roku od par dana, a nakon 7 dana koža se vraća u svoje prvobitno stanje. Hidžamom se posebno poboljšava periferna cirkulacija, koja je najslabija, obzirom da broj aktivnih kapilara zavisi od aktivnosti organizma, ali i od zdravstvenog stanja samog organizma, kao i količine toksičnih i metaboličkih raspadnih produkata koji se akumuliraju na određenom mjestu u organizmu.

Kapilari su krvni sudovi veoma malog promjera, te kroz njih ostarjeli eritrociti koji su izgubili sposobnost elastičnosti ne mogu prolaziti. Materije koje su u gel stanju ne mogu vršiti aktivnu ulogu u organizmu i nakupljaju se u vezivnom tkivu. Toksične materije oštećuju funkciju tkiva i organa, a poremećaji u perifernoj cirkulaciji uzrokuju slabu oksigenaciju tkiva, što u konačnici može dovesti do ishemije i nekroze. Sama akumulacija štetnih tvari izaziva napetost i pritisak na nervne završetke što izaziva bolnost.

Hidžama djeluje na način da vrši eliminaciju toksičnih materija, poboljšava prokrvljenost tkiva, a samim tim i oksigenaciju kao i razmjenu materija. Hidžamom se rješavate napetosti, bola, hroničnog umora. Organizam dobija dodatnu snagu, a imuni sistem popravlja nastale greške. Bezbrojne su prednosti hidžame kako za tijelo koje je oboljelo,tako i njeno preventivno izvođenje za relativno zdravo tijelo, a njene koristi u punom smislu najispravnije vam moze pojasniti terapeut u obaveznom razgovoru bilo da je razgovor informativni samo ili da prethodi vašoj željenoj hidžami. Tretman hidžamom nije bolan, ali ne i apsolutno bezbolan.

Jedino se prilikom zarezivanja kože osjeti peckanje. Hidžamu je najbolje raditi preventivno, ali se kod nas se češće radi kurativno. Hidžamom se mogu tretirati razna oboljenja uz veoma veliki procenat uspješnosti terapije. Može se raditi na svim dijelovima tijela sa jasnim akupunkturnim poljima, ali ne preporučuje se raditi hidžamu na čelu iznad nosa, a između obrva (anatomska lokacija glabele) i na potiljku.

Osobe koje koriste tretmane hidžamom su često osobe koje žele prevenirati blokade ili oboljenja,uraditi detoksikaciju te osobe sa diskus hernijama, neuralgijama, išijalgijama.

Pored toga hidžama pokazuje uspješnost kod velikog broja oboljenja: Zatvor i proljev Glavobolja Bolovi u leđima Artritis Ozljede Astma Celulit Umor Anemija Depresija Emocionalni problemi Atrofije Išijas Prehlade i gripe Kožni problemi Gubitak težine i još mnogo toga…

UDRUŽENJE LIFE STYLE JE ZA SVE ČLANOVE PRIPREMILO I AKCIJSKU CIJENU!

CIJENA ČLANARINE ZA 1 GODINU IZNOSI 10 KM I PLAČA SE JEDNOKRATNO.

 
DOBRO NAM DOŠLI

Broj Telefona 061 309 624
Nalazimo se u T.C.Robot na
Socijalnom / 3 sprat 

SVI ČLANOVI LOYALTY CLUBA IMAJU POPUST OD 50 %

You may also like