Osvanula nikad objavljena fotografija Messija s ljubavi iz djetinjstva

Osvanula nikad objavljena fotografija Messija s ljubavi iz djetinjstvaMessi se dvije decenije kasnije oženio Antonelom (Foto: AFP)

Dirljiva fotografija prikazuje ljubavni par iz djetinjstva kako uživa u odmaralištu Punta Mogotes na Atlantiku, gotovo dvije decenije prije nego što su stali na ludi kamen.

Fotografija na kojoj je par zajedno s ostalom djecom, uključujući i jednog Messijevog saigrača, napravljena je u januaru 1998. godine. Messi je tada igrao na omladinskom nogometnom turniru u obližnjem gradu Balcarce.

Antonella, koja je tada trebala napuniti deset godina i već je bila nogometaševa bliska prijateljica, doputovala je na to područje s roditeljima kako bi vidjela svog rođaka Lucasa Scagliju – jednog od Messijevih saigrača.

Foto: La CapitalFoto: La Capital

Antonellini roditelji su bili među mamama i očevima koji su odveli djecu s dječjeg nogometnog turnira na Punta Mogotes tokom slobodnog dana.

Međutim, Messijeva mama Celia i otac Jorge su ostali u rodnom Rosariju, udaljenom osam sati vožnje. Nije poznato da li je nogometaš ikad ranije vidio ovu fotografiju.

You may also like