Meghan Markle spremila paketiće s hranom za prostitutke u Bristolu

Meghan Markle spremila paketiće s hranom za prostitutke u Bristolu

Foto: One 25
Meghan je obezbjedila paketiće za 150 prostitutki i na taj način im pružila podršku. Vojvotkinja je u svaku kesu ubacila posebnu inspirirajuću poruku.

“Hrabra si”, “Jaka si” i slične poruke su bile napisane na bananama koje su se nalazile u paketićima. Prostitutkama je poručila kako su posebne i voljene.

“Zvuči patetično, ali bitno je to gledati iz druge perspektive. Meghan je izdvojila svoje vrijeme da dođe pomoći organizaciji i prostitutkama. U tome je sva čar ovog gesta”, rekao je jedan od volontera za Hello magazin.

Foto: AP

Foto: AP

Novinarka Rebecca Reid je u emisiji “Good Morning Britain” izjavila kako razumije da ovaj gest neće pomoći u finansijskom smislu, ali da ima svoje prednosti.

“Ovo neće platiti račune ili kupiti cipele za svoju djecu ali kada radite posao kao što je ovaj, kada vas ignorišu osuđuju i stigmatiziraju jako je važno vidjeti da još postoji neko ko misli da vrijedite. Lijepo je biti bitan nekome”, rekla je Reid.

Vojvotkin akt je dobio veliku podršku na Twitteru, gdje su fanovi oduševljeno komentarisali da bi se svi trebali fokusirati na sitnice i na stvari na koje su inače u sjeni.

“Moram priznati da je Meghan uradila bitnu stvar. Ima li još neki član kraljevske porodice koji se bavio nečim sličnim i lično išao pisati poruke na banane koje će ubaciti u pakete sa hranom i dijeliti prostitutkama?”, napisao je jedan od korisnika Twittera.

Međutim, jedna od žena koja je nekada radila kao prostitutka se izjasnila kako ne podržava ovu akciju.

“Ljudi se muče oko stvari kao što su spavanje i snalaženje za hranu, a ona im poklanja nekoliko poruka koje piše na bananama. Može i mora pružiti više pomoći od samo toga”, rekla je.

Ipak, 150 prostitutki koje su dobile pakete sa hranom istakle su kako su zahvalne i kako je Meghanin gest jako simpatičan.

klix.ba

You may also like