Kakve žene muškarci obožavaju?

„Ljepota je u oku promatrača!”- kaže nam dobro znana narodna izreka. Isto tako možemo reći da se percepcija ljepote iz stoljeća u stoljeće, odnosno čak iz dekade u dekadu neminovno mijenja. No, činjenica je da su „it” zvijezde poput Kim Kardashian, Beyonce i J. Lo, vrlo poznate po svojim raskošnim oblinama, te su iz najguglanije osobe na internetu. Kada je u pitanju njihova ljepota, žene se svim silama trude izgledati poput njih, to nam svjedoči i sve veći broj bloggera daju savjete o tome kako se našminkati poput Kim Kardashian i pritom od toga vrlo dobro zarađuju, dok muškarcima ona predstavlja ženu iz snova. No, što Kim Kardashian čini tako poželjnom? Pitali smo muškarce kakva bi bila njihova idealna žena. Evo odgovora!

 

Oblik tijela idealne žene

Iako je uzrečica slavne Coco Chanel bila da žena nikada ne može biti dovoljno mršava, a i same ćete priznati da (pre)često očajavamo zbog kojeg kilograma viška, no upravo obline na pravim mjestima ženu u očima muškarca čini vrlo poželjnom. Bujne grudi, uzak struk i široki bokovi ono su za čim muškarci uzdišu, a to je prirodno i evolucijski čak sasvim opravdano. Naime, žene s naglašenim oblinama poput širokih bokova u muškom mozgu signaliziraju plodnost, odnosno odličan genetski materijal za rađanje, što ih automatski čini vrlo privlačnima.

Kakvo lice muškarci smatraju najprivlačnijima?

Što se lica tiče, njegov oblik igra veliku ulogu, tako muškarci najprivlačnijim oblikom lica smatraju ono od glumice Jennifer Love Hewitt čije lice ima srcoliki oblik, a najmanje privlačnim smatraju četvrtasti oblik lica jer ga u principu smatra vrlo muškobanjastim, dok je ovalno lice na sredini liste privlačnosti. Kada su u pitanju usne, muškarci obožavaju punije usne, jer se povezuju sa senzualanošću. Za oči se kaže kako su one ogledalo ljudske duše, no kada bi mogli birati muškarci bi se najradije ogledali u očima plave ili zelene boje koje su na listi atraktivnosti više rangirane od smeđih očiju: Razlog tomu je zapravo rijetkost svijetlih u odnosu na tamne oči.

 

Kosa kao ukras

Kosa je okvir svakog lica, a to žene vrlo dobro znaju, zato svaka od nas ima svog frizera od povjerenja, te se samo njemu pušta u ruke. No, kada bi muškarci birali žene s dugom ili s kraćom kosom, one s dugom kosom bi definitivno pobijedile. Duga kosa, osim što je teža za održavanje u odnosu na kratku kosu, ima svoje prednosti kada je u pitanju zavođenje muškaraca. Duga kosa krasi svaku žensku glavu te prekriva nesavršenosti na licu, dok kraća frizura otvara lica i otkriva nesavršenosti. Također, kada je boja kose u pitanju, uvriježeno je pravilo kako muškarci više obožavaju plavuše, no i tu se trendovi tu jako mijenjaju, tako su 90-ih godina plavuše bile iznimno popularne, dok danas, usudila bih se reći, tamnokose bolje prolaze. Kako bilo, ljepota je svakako u oku promatrača, te se ne može jasno i definirano staviti u okvire što je više, a što manje privlačno.

(bakinisavjeti.com)

You may also like