Kako nam životinje mogu promijeniti život?

Tko ne voli životinje, ne voli ni ljude…možda zaista ima istine u ovoj uzrečici.
Životinje nam zaista mogu promijeniti život, pogled na svijet, druge ljude ali i svaki naš dan.
Uz njih nikada niste sami, nitko vam se neće veseliti kao kućni ljubimac čak i ako vas nije bilo tek 5 minuta.

Ako ste ikada pomislili ”kako je moguće da netko toliko voli životinju?” možda bi se i sami trebali uvjeriti u tu vrstu povezanosti. Vjerujte nam, postoji.

O tome koliko nam životinje mogu promijeniti život svjedoči i jedna od osnivačica udruge Indigo koja se bavi problematičnim psima. Sve svoje pse je udomila i na taj način spasila 4 života, koja su joj sada neizmjerno zahvalna.

Može li pas promijeniti čovjekov život?

“Nije pitanje da li može, već koliko može, a to sve ovisi o odnosu koji stvorimo sa psom. Meni se smiju jer Druica je moj partner u svemu. Kud ja, tu i ona. Ona mi je baš, baš promijenila život, na bolje naravno. Uz nju sam jako puno naučila o psima, o odnosima, počela se bavit sportskom radnom kinologijom, gledajući nju počela čitati ljude puno bolje…”, priča nam Dora.
U teškim životnim razdobljima pas može biti veliki izvor utjehe i snage svom vlasniku: “Fia je bila izrazito plah i nesocijaliziran pas, s njom sam prvi kontakt ostvarila kad mi je sama prišla dok sam plakala. Mojim psima je to moje stanje bilo nepoznato i izbjegavali su me, a Fia je došla, stavila mi glavu u krilo i prvi put dozvolila da ju mazim. Ona je ta koja me u tom životnom periodu počela dizati i gurati naprijed, zbog nje i zbog svojih pasa koji su mi u to vrijeme radili probleme morala sam doći k sebi.”

bakinisavjeti.com

You may also like