Električni BMW i4 stiže 2021. godine, bit će rival Teslinim sedanima

Električni BMW i4 stiže 2021. godine, bit će rival Teslinim sedanima
Prema novom izvještaju magazina AutoExpress, produkcijska verzija koncepta će postati električni model i4 2021. godine, kada će debitovati i popuniti prazninu između modela i3 i i8. Na Sajmu automobila u Parizu održanom ovog mjeseca za britanski magazin je govorio šef BMW-a Herald Kruger, a tema su bili planovi za električne modele. On je potvrdio da će se i4 pojaviti nedugo nakon što stignu iX3 i iNEXT električni crossoveri.

“Već imamo više od 300.000 elektirčnih vozila i plug-in hibrida na cestama, a još ih stiže. Naredne godine ćemo predstaviti Mini Electric, a 2020. će stići BMW iX3. Nakon toga, 2021. godine dolazi BMW iNEXT, kao i i4 tako da ćemo do kraja te godine imati pet električnih automobila”, izjavio je Kruger.

Model i4 će biti baziran na BMW-ovoj CLAR modularnoj platformi dizajniranoj za benzince, dizele, plug-in hibride i električna vozila, a i4 će biti dio ponude Serije 4 Gran Coupe te će ga odlikovati konvencionalniji dizajn u odnosu na i3 i i8.

BMW i4 će biti rival Teslinom Modelu 3 i Modelu S kada je riječ o dometu. Kompanija planira da to bude elegantni četverovratni automobil koji će uz jedno punjenje baterije moći preći 600 km.

klix.ba

You may also like