Donosimo plan za gradnju skijaške staze na Trebeviću s pogledom na Sarajevo

Donosimo plan za gradnju skijaške staze na Trebeviću s pogledom na Sarajevo
Skijaška staza na Trebeviću, koju je odobrilo Gradsko vijeće, jedan od kapitalnih projekata Grada Sarajeva, a trenutno je u toku priprema za ovu investiciju.
Kako nam je potvrđeno, u planu je izgradnja skijaške staze uz trasu Trebevićke žičare, od Vidikovca do Jarčedola.

“Time bi Sarajevo bilo jedan od rijetkih, ako ne i jedini glavni grad koji bi imao skijašku stazu s pogledom na grad. Prema idejnom projektu, predviđena je izgradnja ski-staze i ski-lifta (dvosjeda) te osiguravanje sistema vještačkog zasnježivanja. S tim u vezi u planu su i objekti za održavanje i upravljanje ski-sistemom te prateći ugostiteljski objekti uz skijaške staze”, stoji u projektnoj dokumentaciji.

Gradonačelnik Abdulah Skaka naveo je da će skijaška staza otvoriti mogućnost da se iskoriste potencijali Trebevića na način da se za devet minuta od Vijećnice bude na vrhu Trebevića.

On je istakao da je ova zimska sezona pokazala da se investicije isplate, a da korist ima šira društvena zajednica.

Kako smo objavili, prvi ljudi zagrebačkog Sljemena i kreatori Snježne kraljice Dragutin i Igor Žiljak uputili su gradonačelniku Sarajeva otvoreno pismo ohrabrenja i ponude savjeta i stručnosti kada je riječ o stvaranju skijaške staze na obroncima Trebevića.

You may also like