Dodik otvorio Mostarski sajam: BiH može dosta toga naučiti od Kine

4/26Foto: R. D./Klix.ba

Dodik je na samom početku čestitao na uspješnoj organizaciji 22. sajma u Mostaru zahvaljujući se zvanicama na dolasku u ovaj grad. On je rekao da se na ovom sajmu danas susreću privrednici kako bi sklopili poslove, dodajući da o snazi sajma govori i činjenica da je ovogodišnji partner Kina.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH ukazao je na važnost dobre saradnje s Kinom u trenucima globalnih problema. Kako kaže, uspjesi Kine su važni za BiH koja se susreće s kineskim proizvodima.

On je rekao da od Kine možemo naučiti i kako napraviti ekonomski uzlet. Osvrnuo se i na Srbiju dodajući kako i Srbija ima jak uzlet, odnosno da može služiti kao primjer. Dodik je dodao da sajam nije samo susret privreda, već i susret kultura.

“Želim uspjeh svim izlagačima i dobre poslovne aranžmane. Želim da ohrabrim partnere da se ubuduće okupe na ovako važnom događaju”, rekao je Dodik.

Kako kaže, Predsjedništvo BiH je pokrovitelj Mostarskog sajma i ovaj sajam je jedna od najvažnijih manifestacija u državi Bosni i Hercegovini.

Ovogodišnji Sajam privrede u Mostaru bit će održan od 9. do 13. aprila, a zemlja partner ove godine je Kina, kojoj će ovo biti prvo partnerstvo na mostarskoj privrednoj smotri.

Uz Kinu, na 22. mostarskom sajmu su izlagači iz još tridesetak zemalja i iz svih oblasti privrede, a bit će oko 860 izlagača.

You may also like