Četiri Crnogorca optužena zbog rasturanja droge u BiH, u autu imali 210 kilograma kanabisa

Četiri Crnogorca optužena zbog rasturanja droge u BiH, u autu imali 210 kilograma kanabisa

Navedeni optuženi se nalaze u pritvoru od 7. decembra 2018. godine po rješenju Suda BiH.

Optuženi se terete da su, kao pripadnici grupe za organizovani kriminal sa jasno definisanim ulogama i zadacima, radi ostvarivanja imovinske koristi vršili prijevoz, prodaju, držanje, posredovanje i međunarodni promet opojne droge “cannabis”.

Prema navodima optužnice, optuženi Radojica Baćović je krajem novembra 2018. dogovorio, za unaprijed ugovorenu novčanu naknadu, sa njemu poznatom osobom iz Nikšića, a po prethodno međusobnom dogovoru sa ostalim optuženima, prebacivanje opojne droge iz R Crne Gore u BiH.

U optužnici se navodi da su optuženi, u graničnom pojasu općine Bileća, na lokalnom putu Crkvice R Crna Gora – Korita BiH, krećući se iz pravca Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, zaustavljeni u namjeri i spriječeni od službenih osoba Granične policije BiH, a nakon izvršenog pretresa automobila koje su koristili pronađeno je i oduzeto ukupno 210,85 kg opojne droge “cannabis”.

Optuženi se terete za krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

You may also like