Brazilska političarka na udaru kritika zbog dekoltea u parlamentu

Brazilska političarka na udaru kritika zbog dekoltea u parlamentu
Foto: RT
Iako se sposobnost političara ocjenjuje na osnovu rada, a ne načina odijevanja, političarka Ana Paula da Silva, poznatija kao Paulinha, izazvala je burne reakcije kada se u brazilskom parlamentu pojavila u izdanju kakvo se tu rijetko viđa.
Atraktivna političarka, koja je u oktobru prošle godine izabrana za predstavnicu u zakonodavnoj skupštini brazilske države Santa Catarina, pojavila se na sjednici u crvenom odijelu s dubokim dekolteom i tako izazvala lavinu komentara i uvreda na društvenim mrežama. Neki su se u njima zapitali da je li parlament uopće mjesto za nju.

Međutim bilo je i onih koji su stali na Silvinu stranu smatrajući da je crveno odijelo bilo dovoljno pristojno, te da je mnogo bitniji karakter političara. Dok su se treći šalili kazavši da je političarka nakon sjednice otišla u klub. Oni najoštriji nazvali su je “predstavnicom prostitutki”.

Foto: RT
Foto: RT

Paulinha nije ostala dužna komentatorima, pa im je kazala kako je njen tim advokata napravio kopije uvredljivih komentara. Ona će one najopasnije komentatore tužiti, a svaka naknada koju bude dobila za uvrede bit će donirana u dobrotvorne svrhe, tačnije za zlostavljane žene.

“Kada sam odjenula ovu kombinaciju mislila sam da će ljudi više komentirati crvenu boju, ali oni su se usredotočili na moj dekolte. Žene imaju grudi, a ja imam velike grudi i uvijek sam ih imala”, rekla je za lokalnu mrežu NSC TV i dodala da je način na koji se oblači samo njen problem.

Foto: RT
Foto: RT

Dodala je i kako je mnogo bitnija činjenica da su žene sada zastupljenije u politici i da se društvo prosto mora naviknuti na to.

You may also like