BMW šaljivim videom u penziju ispratio direktora Mercedesa, uslijedio odgovor

Kako bi se oprostio od legendarnog Dr. Z, BMW je objavio video te mu čestitao na karijeri i odlasku u zasluženu penziju.

Video počinje mirno prikazujući Zetschea (odnosno čovjeka sličnog njemu) kako napušta sjedište Mercedesa posljednji put, predaje svoju značku i potom odlazi kući u Mercedesovoj S-Klasi.

Međutim, preokret je uslijedio kad je otvorio svoju garažu iz koje je “provirivao” klasični Mercedes, vjerovatno model 220 iz pedesetih godina prošlog stoljeća, ali je Dieter ipak izvukao BMW i8 roadster narandžaste boje i odvezao se uz poruku “napokon slobodan”.

“Penzija je kad možete ostaviti svoju prošlost iza sebe i prigrliti budućnost. Hvala ti Dietere Zetche za mnogo godina inspirirajuće konkurencije”, poruka je na kraju BMW-ovog videa.

Ipak, uslijedio je i odgovor iz Mercedesa koji je podijelio BMW-ov video na Twitteru, ali i iskoristio priliku za marketing i promociju novog električnog EQ podbrenda koji će biti rival BMW-ovim “i” modelima.

“Hvala BMW za ljubaznu sugestiju, ali smo 100 posto sigurni da se on odlučio za #switchtoEQ”.

Ovo nije prvi put da se Mercedes-Benz i BMW zabavljaju. Kada je BMW proslavio 100. godišnjicu 2016. godine, Mercedes koji je osnovan 1886. godine je pozvao sve zaposlenike BMW-a da posjete Mercedesov muzej te da vide “kompletnu historiju automobila”.

You may also like