Audi za A8 nudi opcione karoserijske detalje i sportska sjedišta

 1 / 5
 Audi je za kupce svog najreprezentativnijeg modela pripremio nekoliko opcionih karoserijskih detalja, a tu su i nova sportska sjedišta. Oni koji i dalje očekuju više morat će sačekati verziju S8.
Nepuni mjesec od početka prodaje u Njemačkoj Audi je za potencijalne kupce svog najvećeg i najluksuznijeg modela pripremio nekoliko opcionih karoserijskih elemenata uz koje stiže predznak “Sport”, a u opciji su i nova izraženije profilisana prednja sjedišta.

S manjim modifikacijama na okviru maske hladnjaka stižu i novi detalji na prednjem odbojniku koji uključuju i saćaste usisne rešetke. Priča završava nešto širim obrubima pragova i minimalno redizajniranim zadnjim odbojnikom u koji je integrisan zadnji difuzor zraka.

Unutrašnjost Audija A8 sa Sport paketom karakterišu nova sportska sjedišta za čije je podešavanje zadužena struja. Uz utisnuto karakteristično slovo S u naslonima, kožom obložena sjedišta opremljena su adaptivnim pneumatskim bočnim osloncima i moći će se naručiti u nekoliko boja s kojima ide i adekvatna boja konca za prošivanje.

Audi će prodaju Osmice sa sportskim predznakom početi krajem januara, a cijena novih karoserijskih detalja iznosi 1.950 eura. Bez obzira na izbor međuosovinskog rastojanja i motora, za sportska sjedišta treba izdvojiti još 4.520 eura.

Prema posljednjim informacijama, Audi će S8 ponuditi u kombinaciji s neznatno slabijim izdanjem Porscheovog 4-litarskog biturbo V8 motora koji pokreće aktuelnu Panameru, a još snažniji S8 Plus pokretat će neznatno slabija hibridna kombinacija koja pokreće najsnažniju Panameru Turbo S E-Hybrid.

klix.ba

You may also like