Amra Džeko za rođendan umjesto poklona želi pomoći bolesnom dječaku

Amra Džeko za rođendan umjesto poklona želi pomoći bolesnom dječaku
“Na današnji, ali i svaki drugi dan, želim da svi budemo zdravi, da ne bude više niti jedno bolesno dijete na planeti! Na današnji dan, umjesto poklona i čestitki, želim da zajedno, koliko god možemo, pomognemo preslatkom dječaku Emiru, koji boluje od veoma rijetkog raka limfnih žlijezda. Naš mali heroj se sa majkom nalazi u bolnici u Turskoj, i već je uspješno podnio 11 hemoterapija. Pred njim je i dalje duga borba, i zato Vas molim da se zajedničkim snagama pridružimo ovim dragim ljudima u borbi za život. Veliko hvala od srca”, napisala je Amra na društvenim mrežama.

Riječ je o devetogodišnjem Emiru Buzi iz Visokog, sinu muzičara Almira Buze koji je nastupao s najpoznatijim imenima bh. muzičke scene.

Amra je napravila i GoFundMe stranicu za malog Emira putem koje je za sat vremena prikupljeno 625 eura.

O njenom humanitarnom radu mnogo se zna. Trudi se da pomogne svima kojima može, a vrlo je angažovana u radu udruženja “Srce za djecu koja boluju od raka”. donirala je svoju kosu za dječije perike, a redovno poziva sve dobre ljude da slijede njen primjer i doniraju kosu od kojih se prave perike za dječicu koja su izgubila kosu od kemoterapije.

klix.ba

You may also like