Vjernici će pet dana nakon odlaska pape Franje pohoditi Koševo

Organizacioni odbor Centra za sport i rekreaciju počeo je montiranje velike centralne tribine na stadionu Asim Ferhatović Hase (Koševo) povodom održavanja mise pape Franje 6. juna pred više od 60.000 vjernika i posjetilaca.

Kako je kazao rukovodilac marketinga Centra za sport i rekreaciju Haris Fazlagić od krucijalnog je značaja da se stadion vrati u prijašnje stanje nakon posjete Svetog oca.

– To neće biti moguće odmah po odlasku pape jer će vjernici pet dana dolaziti i pohoditi stadion na kojem je bio papa Franjo. Dakle, odlaskom pape naše aktivnosti se ne završavaju – kazao je Fazlagić.

S druge strane, pojasnio je Fazlagić, UEFA-ina inspekcija obići će stadion polovinom juna kako bi se uvjerili da je stadion spreman za odigravanje utakmica Liga Evrope. Čak tri sarajevska kluba Olimpic, Sarajevo i Željezničar domaće utakmice igrat će na Koševu.

– Predsjedništvo BiH i Organizacioni odbor pristali su potpisanim ugovorima da će finansirati reparaciju stadiona jer teren mora zadovoljiti UEFA-ine kriterije, tako da sve moramo završiti u rekordnom vremenu – kazao je Fazlagić.

Fazlagić je upozorio sve korisnike parkinga pored stadiona Koševo da je on namijenjen za VIP osobe te vjeruje da će već u petak navečer sigurnosne službe preuzeti nadzor nad parkingom.

 

Izvor: Patria

You may also like