Sarajevo
19°
blaga naoblaka
vlaga: 77%
Maks. 19 • Min. 16
Weather from OpenWeatherMap

Vanna: Moja djeca me se nikada neće sramiti jer im mama nije trash

Vanna: Moja djeca me se nikada neće sramiti jer im mama nije trash

Piše: El. Lj./Klix.ba

Vanna: Moja djeca me se nikada neće sramiti jer im mama nije trash

Foto: D. S./Klix.ba

“U Sarajevo redovno dolazim i družim se s ljudima na koncertima. Uvijek mi je lijepo, ali uvijek gledam da imam bar jednu ili dvije nove pjesme koje ću prezentovati, jer novi koncert ne mora nužno ličiti na prethodni. Već dvadeset godina dolazim u Sarajevo i svaki put je novije, drugačije, grad se lijepo gradi i ušminkava se. Na koncertima, pored svoje vjerne publike, svaki put srećem sve mlađe i mlađe ljude”, rekla je Vanna.

Dodala je da ima odličan bend i nove pjesme koje jedva čeka otpjevati, a kaže nam kako je sigurna da će se publika dobro zabaviti.

“Bit će to presjek moje karijere, ali i nove stvari. Ja volim da se svi zajedno zabavljamo, jer nisam neko ko insistira na nečemu što je u tom trenutku samo meni važno. Volim da ljudi plešu, pjevaju, da se smiju i nadam se da će me zvati bar na jedan bis”, rekla je.

Sredinom ovog mjeseca je u punoj Areni u Zagrebu stala rame uz rame sa slavnim Andreom Bocellijem i otpjevala duet “Canto Della Terra”.

“Ta velika muzička ikona odabrala je mene za pjevanje u duetu. Dugo sam se spremala za to, mnogo sam se trudila oko pjevanja te pjesme jer mi je bilo mnogo važno da ostavim dobar dojam na te vrhunske muzičare i da kada odu iz Zagreba kažu ‘wow’. To je bio super osjećaj”, rekla je.

Početkom devedesetih pridružila se grupi E.T., a pjesma “Tek je 12 sati” nekoliko puta proglašena hitom desetljeća. Prisjećajući se svojih početaka na muzičkoj sceni, Vanna kaže da je bilo kao u snovima.

Foto: D. S./Klix.ba

Foto: D. S./Klix.ba

“Prva pjesma nam je postala megahit i zaista je bilo super. Međutim, problemi nikoga ne zaobiđu, pa tako ni mene. Uvijek vas nešto dotakne, dođu neki loši periodi, manjak samopozdanja pa nekoliko godina provedete razmišljajući o tome kako je moguće da su ljudima važniji dekoltei i mini suknjice od dobre muzike. Onda čekate da to prođe, pa opet dođu dobri trenuci”, ispričala je.

Sve te godine Vanna je ostala dosljednja sebi i svojim principima. Kaže nam kako joj to nije bilo teško te da se uvijek trudila stvarati muziku po svom ukusu, željama i nahođenju.

“Svojoj djeci uvijek kažem: ‘Vas dvoje se mene nikad ne morate sramiti, jer vam niko nikad neće reći da vam je mama trash, da radi trash za lovu, da nije vjerodostojna ili da joj neko drugi radi sve sa strane”, rekla je.

Posljednjih godina okušala se i u pisanju pjesama, a kaže nam da joj je izazov napraviti sljedeću dobru pjesmu koja se sviđa ljudima.

“Imam te svoje ideje kao autor i bitno mi je da to ispadne dobro. Za sada mi ide, radim dugo, sporo i mnogo mijenjam. Ako je potrebno jednu riječ biram sedmicama, ali nigdje ne žurim, niko me ne uvjetuje i izazov mi je napraviti pjesmu koja će trajati”, rekla nam je Vanna na kraju razgovora.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Balansonline je portal koji nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informisati sve svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz raznih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Sadržaj je prilagođen svim generacijama i neovisno kakav ste tip osobe, pronaći ćete nešto za sebe .

Kurtha Schorka 7 (Trgovacki centra WISA), 71000 Sarajevo
Tel: +387 66 01 10 10
Email: info@balansonline.ba

Vrijeme

Vedro
Četvrtak 05/24 20%
Vedro
Pretežito vedro. Najniža temperatura 51°F.
Djelomična naoblaka
Petak 05/25 20%
Djelomična naoblaka
Djelomično oblačno. Moguć je pokoji pljusak ili grmljavinsko nevrijeme. Najviša temperatura 79°F. Vjetar SSI i promjenljiv.
Moguća kiša
Subota 05/26 50%
Moguća kiša
Popodnevni pljuskovi. Vrlo toplo. Najviša temperatura 80°F. Vjetar S i promjenljiv. Mogućnost kiše 50%.
Moguća oluja s grmljavinom
Nedjelja 05/27 40%
Moguća oluja s grmljavinom
Popodne razvoj grmljavinskog nevremena. Vruće. Najviša temperatura 83°F. Vjetar S i promjenljiv. Mogućnost kiše 40%.
Top