Sarajevo
12°
vedro
vlaga: 76%
Maks. 12 • Min. 8
Weather from OpenWeatherMap

PONOSNA BOSANKA Kanita Karišik u utrci za Miss Holandije: Sarajevo je grad iz kojeg krećem i u koji se vraćam

“S obzirom na to da je ovo finalna sedmica program je veoma intenzivan, a uz sve to imam i obaveze na fakultetu. Do sada sam imala program catwalka, plesne koreografije, kurs bontona (francuski: ”etiquette”) i Tai Chia. Od srijede imamo generalne probe cijelog nastupa: plesne koreografije i catwalka”, rekla nam je lijepa Sarajka.

Kanita je prije tri godine pobijedila na izboru Miss Beauty of the Netherlands. Te godine je predstavljala Holandiju na internacionalnom izboru Miss Supranational u Poljskoj, jednom od pet najpoznatijih izbora ljepote u svijetu, i tu je, priča nam, mnogo naučila.

“Izbor Miss svijeta ima pet kategorija bodovanja. To znači da se gledaju pojedinačni kvaliteti i da se dobijaju pojedinačni bodovi. Nadam se pobijedi, kao i svaka finalistica. Sve su djevojke na svoj način kvalitetne i svaka ima neku oblast u kojoj je dobra, a najbolja i najkompletnija će pobijediti”, rekla je.

Ljubav prema modi

Još kao dijete je, priča nam, pokazivala ljubav prema modi. Manekenstvom se počela baviti tek 2015. godine.

“Od malih nogu sam se dotjerivala i pravila svoje nastupe pred gostima. Svi su to pozitivno prihvatali, ali sam bila posvećena školi i slobodnim aktivnostima (gimnastika i tenis) tako da sam se manekenstvom počela baviti kasnije. U svijet mode me uveo poznati modni stilista Bastiaan van Schaik. Ipak, ne mogu se toliko posvetiti manekenstvu, jer sam zbog obaveza na fakultetu spriječena da tokom sedmice prisustvujem raznim modnim događajima”, rekla je.

Ljubav prema modi Kanita pokazuje i kroz svoj modni blog Kanilure na kojem piše o modi.

“Nikada ne gledam na druge i ne pratim trendove. Impresionirana sam maminim i bakinim stilom odijevanja, klasikom s italijanskim štihom koji ja preferiram. Od mame sam naučila da je manje više i da je nekoliko lijepih modnih detalja, poput dobrih cipela, torbe, sunčanih naočala i lijepog osmijeha, sasvim dovoljno”, ispričala je.

Posvećena studiju na Stomatološkom fakultetu u Amsterdamu

Najvećim dosadanšnjim uspjehom smatra pobjedu na izboru Miss Beauty of the Netherlands i studij na Stomatološkom fakultetu u Amsterdamu (ACTA).

“Fakultet na kojem studiram zauzima osmo mjesto najboljih stomatoloških fakulteta na svijetu. Ponosna sam što studiram baš na ovom fakultetu i veoma sam posvećena studiju. Istina, zbog studija i priprema za Miss svijeta nemam mnogo slobodnog vremena, ali sve radim sa zadovoljstvom”, rekla je.

Kanita je rođena u Sarajevu krajem 1994. godine. Za sebe kaže da je Bosanka i ne krije da je na to ponosna.

“Bosanski je moj maternji jezik i veoma sam sretna da u svom rodnom gradu komuniciram na bosanskom. Moji roditelji su cijeli rat bili u Sarajevu, ja sam ratna beba i za taj grad me vežu neopisive emocije. Iskreno volim taj grad. S obzirom na to da imam porodicu u cijeloj bivšoj Jugoslaviji i momka u BiH, Sarajevo je grad iz kojeg krećem i u koji se vraćam. Najviše volim bosanski humor, gostoprimstvo, bosanske planine i izvorsku vodu”, rekla je Kanita na kraju razgovora za Klix.ba dodajući kako njeni daljnji planovi zavise od 10. juna.

klix.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Balansonline je portal koji nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informisati sve svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz raznih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Sadržaj je prilagođen svim generacijama i neovisno kakav ste tip osobe, pronaći ćete nešto za sebe .

Kurtha Schorka 7 (Trgovacki centra WISA), 71000 Sarajevo
Tel: +387 66 01 10 10
Email: info@balansonline.ba

Vrijeme

Djelomična naoblaka
Subota 06/23 10%
Djelomična naoblaka
Djelomično oblačno. Najniža temperatura 43°F.
Djelomična naoblaka
Nedjelja 06/24 10%
Djelomična naoblaka
Djelomično oblačno. Svježije. Najviša temperatura 68°F. Vjetar S 5 - 10 mi/h.
Moguća kiša
Ponedjeljak 06/25 50%
Moguća kiša
Popodnevni pljuskovi. Najviša temperatura 69°F. Vjetar SI 5 - 10 mi/h. Mogućnost kiše 50%.
Kiša
Utorak 06/26 80%
Kiša
Kiša. Najviša temperatura 64°F. Vjetar S 5 - 10 mi/h. Mogućnost kiše 80%. Količina kiše oko 0.25 in.
Top