MUZIČKI FENOMEN Laka: Ako se ovdje ne promijeni mentalitet, nikad neće biti bolje

Laka: Ako se ovdje ne promijeni mentalitet, nikad neće biti bolje
“Svirali smo već jednom na Tjentištu pa se radujemo ponovnom dolasku. Mislim da je odlično što postoji takav jedan festival i da omladina ima bilo kakav izbor, osim kič muzike. Tu ne mislim samo na narodnjake”, rekao nam je Laka.

Dodao je kako je odlično nastupati na otvorenom prostoru i čistom zraku.

“Raspojasat ćemo se i pjevati tako glasno da će odjekivati brda u kojima su partizani ginuli za slobodu, a Nijemci za okupaciju. Ponijet ću kupaće gaće ne bih li se smočio u nabujaloj Sutjesci”, rekao je.

Prošlog mjeseca Laka je objavio pjesmu “Lizalo”, a reakcije javnosti su i više nego sjajne. Laka nam je otkrio da rade na novim singlovima te da uskoro možemo očekivati “The Best Of” album.

“Imamo novu pjesmu i odmah smo je započeli na jedan novi način na koji do sada nismo radili. Predivno je raditi uvijek novo ispočetka”, otkrio je.

Laka piše muziku i tekstove za svoje pjesme, a kaže nam kako nikada ne zna kako će zvučati njegova sljedeća pjesma.

“Ja se trudim da imam neki umjetnički izražaj, a sve ostalo je talenat ili naslijeđeno od mame i tate. Talent je moja najveća inspiracija. Mislim da nije samo bh. svakodnevnica uništena, već i planeta. Ovdje treba mijenjati mentalitet jer ako se on ne promijeni neće nikad biti bolje”, istakao je.

Prije deset godina pjesmom “Pokušaj” je predstavljao BiH na Evroviziji, a rekao nam je kako bi volio ponovo ići na Evroviziju jer su njegovi roditelji kupili novi TV.

Na kraju razgovora Laka nam je rekao kako bi volio da mladi više stvaraju umjetnički i alternativno, kao i da bi volio imati više vremena za druženje.

klix.ba

You may also like