Haris ef. Pobrić ponovo na meti vandala: Osjećam se kao zatvorenik

1 / 7
Haris ef. je iz stana otišao jučer u devet sati, a vratio se u 22:45 sati. U stanu su ispreturane sve stvari, a ukradeni su mu televizor, mobitel i dječija kolica. Još uvijek nije u mogućnosti da utvrdi šta sve nedostaje.

Slučaj je prijavio policiji i čeka da naprave uviđaj.

“Zgrožen sam, ne znam kako dalje živjeti u stanu jer je ovo već četvrti put da mi pljačkaju stan. Osjećam se kao zatvorenik, jer moram stalno boraviti u stanu i čuvati stvari. To znači da nikad nigdje ne mogu prohodati”, kazao je ef. Pobrić.

Pljačkaši su mu u protekle tri godine otuđili dva laptopa i novac koji je držao u kući. Svaku provalu prijavio je policiji koja nikad nije rasvijetlila slučaj.

“Ne mogu da vjerujem da ne mogu otkriti o kome se radi. Da mi bar neko uputi izvinjenje što je to tako, čini mi se bilo bi mi lakše”, kaže ef. Pobrić koji je cijelu noć proveo ispred džamije čuvajući svoj stan, svoju imovinu i čekajući da policija izvrši uviđaj.

U Medžlisu IZ Mostar suzdržali su se komentara izražavajući uvjerenje da će konačno policija otkriti motive i počinitelje.

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona za Klix.ba je saopćeno da će uviđaj u ovom slučaju biti napravljen u toku dana s obzirom na to da noćas nije bilo slobodnih službenika jer su bili raspoređeni na osiguravanju grada zbog utakmice Hrvatska – Engleska.

Klix.ba

You may also like