AMUS u Banjoj Luci obilježio Svjetski dan intelektualnog vlasništva

SARAJEVO, 27. aprila- Asocijacija kompozitora-muzičkih stvaralaca (AMUS) sinoć je u Banja Luci organizirala “Info dan” kojim je obilježila 26. april, Svjetski dan intelektualnog vlasništva.

Kako je saopćeno iz AMUS-a, Svjetski dan intelektualnog vlasništva predstavlja priliku da se podstakne rasprava o značaju zaštite intelektualnog vlasništva i o njegovom uticaju na inovativnost i kreativnost, a istovemeno, ovo je bila i prilika da AMUS informiše svoje članove o dosad realizovanim aktivnostima i planovima za naredni period.

AMUS-ov “Info dan” u potpunosti je ispunio očekivanja, okupivši na jednom mjestu četrdesetak najistaknutijih autora i muzičkih stvaralaca, članova AMUS-a iz banjalučke regije.

Potpredsjednik Skupštine AMUS-a Mladen Matović upoznao je sve prisutne članove s radom novootvorene kancelarije AMUS-a u Banjoj Luci i predstavio autorima odgovornu osobu Nikolinu Marčetu.

On je pozvao autore da se još aktivnije priključe AMUS-ovoj kampanji “Slušajmo domaće” s ciljem kreiranja jedinstvene baze video spotova članova AMUS-a.

Generalna direktorica stručne službe AMUS-a Lejla Trnčić upoznala je autore s nekoliko značajnih aktivnosti koje su realizovane u prethodnom periodu, a posebno je istakla brigu AMUS-a o svojim članovima koji su u stanju socijalne ili zdravstvene ugroženosti.

Izdvojila je zajedničku akciju AMUS-a i ZAMP-a, kojom je upriličena kupovina medicinskog pomagala za istaknutu kantautoricu i članicu Jadranku Stojaković. AMUS redovno finansira i mjesečne troškove njenog smještaja u banjalučkom Domu za starije osobe.

Izvor: balansonline.ba

You may also like