Sarajevo
19°
blaga naoblaka
vlaga: 77%
Maks. 19 • Min. 16
Weather from OpenWeatherMap

ALARMANTNI ZNAKOVI Pet pokazatelja da je brak u nevolji

Pet pokazatelja da je brak u nevolji

Svaki bračni par se ponekad svađa, ali ako se svađe zbog istih stvari ponavljaju te igrate igru prebacivanja krivice, vaš brak je u nevolji. Sukobi postaju bolni te više nemate zdrave rasprave. Naljutite se zbog svake male stvari, a vaši problemi postaju veći. U suštini, vaše rasprave nisu produktivne, a veza ne napreduje.

Ako jedno od vas ili oboje ne želite dijeliti detalje iz svog svakodnevnog života ili ne obavljate značajnu konverzaciju, to je problem. Također, isto se odnosi i na situaciju ako više ne govorite jedno drugom lijepe stvari. Ako umjesto toga radije dijelite probleme s drugim ljudima nego s vašim partnerom, to znači da nedostaje komunikacije, a to je znak rastuće emotivne distance.

Intimnost je veoma važna, a ako ste nezadovoljni svojim seksualnim životom, ne možete biti potpuno sretni i zadovoljni. Nisu rijetke situacije u kojim parovi na početku veze ne mogu skinuti ruke s partnera ili partnerice, a onda u braku jedva da se drže za ruke. Šarm je nestao, a partneri ne žele vratiti “iskru”, tako da intimnost i sve ono što ste dijelili polako nestaju.

Kod bračnih parova s problemima u međusobnim odnosima javlja se nezadovoljstvo pa čak i prezir. Oni kritikuju jedno drugo kad god nešto krene po zlu, ljubav nestaje i više se ne osjećaju ugodno u vezi. Oni počinju osjećati da žele drugačije stvari u životu te da više nemaju ništa zajedničko.

Međusobno povjerenje i iskrenost su temelji svake veze. Kada se ti temelji uzdrmaju, teško je situaciju vratiti u normalno stanje. Ako počnete sumnjati u vjernost vašeg partnera ili ste se uvjerili u prevaru, brak je na “staklenim nogama”. Skrivanje određenih informacija kako bi se izbjegao novi sukob definitivno nije rješenje, nego put u dublju krizu.

klix.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Balansonline je portal koji nastoji tačno, objektivno i pravovremeno informisati sve svoje čitatelje o svim aktuelnostima iz raznih sfera života, poštujući postulate novinarske profesije i profesionalne standarde.

Sadržaj je prilagođen svim generacijama i neovisno kakav ste tip osobe, pronaći ćete nešto za sebe .

Kurtha Schorka 7 (Trgovacki centra WISA), 71000 Sarajevo
Tel: +387 66 01 10 10
Email: info@balansonline.ba

Vrijeme

Vedro
Četvrtak 05/24 20%
Vedro
Pretežito vedro. Najniža temperatura 51°F.
Djelomična naoblaka
Petak 05/25 20%
Djelomična naoblaka
Djelomično oblačno. Moguć je pokoji pljusak ili grmljavinsko nevrijeme. Najviša temperatura 79°F. Vjetar SSI i promjenljiv.
Moguća kiša
Subota 05/26 50%
Moguća kiša
Popodnevni pljuskovi. Vrlo toplo. Najviša temperatura 80°F. Vjetar S i promjenljiv. Mogućnost kiše 50%.
Moguća oluja s grmljavinom
Nedjelja 05/27 40%
Moguća oluja s grmljavinom
Popodne razvoj grmljavinskog nevremena. Vruće. Najviša temperatura 83°F. Vjetar S i promjenljiv. Mogućnost kiše 40%.
Top